3 Οκτωβρίου 2016

 

Η PRAKSIS στο πλαίσιο του προγράμματος PRAKSIS ACCESS οργανώνει ημερίδα στις 7 Οκτωβρίου 2016  σε ημερίδα για την πρόσβαση στα φάρμακα (09:00 – 15:00, Ξενοδοχείο Crowne Plaza – Αίθουσα Socrates A, Μιχαλακοπούλου 50, Αθήνα)

Θα συζητήσουμε για:

  • την πρόσβαση σε προσιτά φάρμακα, καθώς και για τις αντίστοιχες εκστρατείες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και των Γιατρών του Κόσμου που υποστηρίζουν.
  • τα αποτελέσματα έρευνας πάνω στη νομολογία σχετικά με τις πατέντες των φαρμάκων και την υποχρεωτική αδειοδότηση στην Ελλάδα (ΕΚΠΟΙΖΩ) αλλά και για την έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σχετικά με τα εμπόδια πρόσβασης στο σύστημα υγείας που εκπονήθηκε από τον καθ. Χ. Οικονόμου (Πάντειο Πανεπιστήμιο).
  •  τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πρόσβαση στα φάρμακα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μαζί με τον Γιάννη Νάτση από την Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τη Δημόσια Υγεία (EPHA).
  • τις εμπειρίες δύσκολης πρόσβασης από τη σκοπιά του κοινωνικού ιατρείου (Γιώργος Βήχας-ΜΚΙΕ), του φαρμακείου (Γιάννης Δαγρές-ΠΦΣ) και του νοσοκομείου (Παναγιώτης Παπανικολάου-ΟΕΝΓΕ) και μέσα από τα μάτια ανθρώπων που δουλεύουν σε αυτούς τους χώρους και εκπροσωπούν φορείς που αγωνίζονται για καλύτερη πρόσβαση στα φάρμακα και στις υπηρεσίες υγείας.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ