9 Μαρτίου 2017

Το PRAKSIS ACCESS υποδέχεται το GIVMED, ως υποστηρικτή της εκστρατείας. Σε συνέχεια της συνεργασίας με το φαρμακείο της PRAKSIS από τον Σεπτέμβριο του 2016, έχοντας διασυνδέσει ήδη περισσότερα από 50 κουτιά φαρμάκων σε αυτό το διάστημα, το GIVMED επεκτείνει τη στόχευσή του και στο κομμάτι των δικαιωμάτων και της διεκδίκησης σχετικά με την πρόσβαση στα φάρμακα.

Λίγα λόγια για το GIVMED:

Το GIVMED | Share medicine Share life, είναι το πρώτο δίκτυο αξιοποίησης περισσευούμενων φαρμάκων προς όφελος κοινωνικά ευπαθών ομάδων. Οι δράσεις της οργάνωσης επικεντρώνονται στους ακόλουθους σκοπούς:

  1. Ενημέρωση και ενεργοποίηση για το πρόβλημα των περισσευούμενων φαρμάκων, την στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις φαρμακευτικές τους ανάγκες. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, η οργάνωση διοργανώνει ενημερωτικές καμπάνιες και συμμετέχει σε εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα.
  2. Aκριβής και αποτελεσματική σύνδεση περισσεύματος και ελλείψεων φαρμάκων μεταξύ γενικού πληθυσμού και κοινωφελών φορέων, όπως κοινωνικών φαρμακείων, γηροκομείων, οικοτροφείων. Αυτό γίνεται, μέσω της εφαρμογής GIVMED που έχει αναπτύξει η ομάδα, μέσω της οποίας ο καθένας καταχωρεί και δωρίζει τα περισσευούμενα φάρμακά του ακριβώς στους κοινωφελείς φορείς που τα έχουν ανάγκη. Επίσης, μπορεί να δει τις φαρμακευτικές ελλείψεις κάθε κοινωφελή φορέα και να δημιουργήσει το online προσωπικό φαρμακείο του.
  3. Υπεράσπιση του δικαιώματος στην πρόσβαση στα φάρμακα που χρειάζεται ο καθένας. Tο GIVMED αναπτύσσει διάλογο με δημόσιους φορείς υγείας, φαρμάκου και διοργανώνει έρευνες στο ευρύ κοινό και στους κοινωφελείς φορείς.

Το GIVMED είναι μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2016 και μέσα στους πρώτους 5 μήνες λειτουργίας, δικτύωσε 3.100 κουτιά φαρμάκων αξίας 27.500 ευρώ σε 19 κοινωφελείς φορείς (PRAKSIS, Κιβωτός του Κόσμου, Άσυλο Ανιάτων κλπ). Η ομάδα του GIVMED αποτελείται από νέα άτομα με όραμα την άμεση πρόσβαση όλων των ανθρώπων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η ομάδα του GIVMED έχει βραβευτεί για τη δράση της από το European Alpbach Forum, το διαγωνισμό e-nnovation του ΟΠΑ, το Impact HUB και συμμετέχει στο πρόγραμμα World of Difference της Vodafone.

ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ

FACEBOOK

iOS app

Android app

ΒΙΝΤΕΟ