22 Αυγούστου 2017

Ανάλυσέ το. Γύρισέ το. Δείξτο στον κόσμο.

Οπτικοακουστικό Εργαστήριο για την πρόσβαση σε προσιτά φάρμακα

 

Μαζί ξεσκεπάζουμε τις αδυναμίες του σημερινού συστήματος φαρμάκου

Μαζί παράγουμε βίντεο/ταινίες μικρού μήκους για την πρόσβαση στα φάρμακα

Ασχολείσαι με το βίντεο και τις ταινίες μικρού μήκους ερασιτεχνικά, επαγγελματικά ή ακαδημαϊκά; Έχεις μια δημιουργική ιδέα που θέλεις να γυρίσεις σε βίντεο;  Ψάχνεις έμπνευση για μια ταινία μικρού μήκους που θα κάνει τη διαφορά; Δουλεύεις ή ασχολείσαι εθελοντικά με ανθρώπους που έχουν ανάγκη από φάρμακα κι έχεις μια ιστορία να διηγηθείς;

Το PRAKSIS ACCESS είναι μια εκστρατεία που από το 2016 αναδεικνύει τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στην Ελλάδα στην προσπάθειά τους να πάρουν τα φάρμακα που χρειάζονται. Πρόκειται  για εμπόδια που σχετίζονται με την κρίση των τελευταίων ετών, αλλά κυρίως με συστηματικές αδυναμίες σε όλο το σύστημα παραγωγής και διάθεσης των φαρμάκων σε όλο τον κόσμο.

Το PRAKSIS ACCESS αναζητά μια ομάδα ανθρώπων που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε οπτικοακουστικό εργαστήριο για τα φάρμακα. Αν σου αρέσει να τραβάς βίντεο, να γράφεις σενάριο, να μοντάρεις ή απλά να οπτικοποιήσεις μια ιστορία ίσως έχεις μια θέση σε αυτή την ομάδα.

Μέσα από μηνιαίες συναντήσεις με ειδικούς από το χώρο των δικαιωμάτων, της επικοινωνίας και της διεκδίκησης θα συζητήσουμε για τις θεματικές της πρόσβασης, θα εντοπίσουμε τις ιδέες και τους τρόπους να γίνουν εικόνα με στόχο να δημιουργήσουμε βίντεο ή ταινίες μικρού μήκους. Όλα αυτά με σκοπό να ξεσκεπάσουμε τις αδυναμίες του σημερινού συστήματος για το φάρμακο. Θέλουμε να κάνουμε θόρυβο για τις τιμές των φαρμάκων, την έλλειψη διαφάνειας, τα κριτήρια πελατείας που καθορίζουν την έρευνα για νέα φάρμακα και τις εναλλακτικές που έχουμε για όλα αυτά.

Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, επιτροπή από εκπροσώπους των οργανώσεων που υποστηρίζουν το PRAKSIS ACCESS θα βραβεύσει την καλύτερη παραγωγή με οπτικοακουστικό εξοπλισμό ή χρηματικό έπαθλο. Οι παραγωγές θα ταξιδέψουν και θα προβληθούν σε φεστιβάλ, πλατείες και άλλους δημόσιους χώρους, καθώς και στο διαδίκτυο.

Το πρόγραμμα εξασφαλίζει ένα συγκεκριμένο ποσό ή τεχνική υποστήριξη για την κάλυψη της παραγωγής των βίντεο.

Creative Commons License
Τα παραγώμενα του έργου καλύπτονται από άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.

 

Περίοδος εργασιών: Οκτώβριος 2017 – Μάρτιος 2018

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

Γλώσσα εργαστηρίου: Ελληνικά

Ώρες ομαδικών συναντήσεων: 10 έως 15

Αριθμός συμμετεχόντων: μέχρι 10 άτομα

Τοποθεσία: Αθήνα

 

Εκδήλωσε τώρα το ενδιαφέρον σου να συμμετάσχεις στη διαδικασία επιλογής, συμπληρώνοντας αυτή την φόρμα ηλεκτρονικά μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου 2017.

Σε περίπτωση προβλήματος με την ηλεκτρονική φόρμα επικοινώνησε στο info@praksisaccess.org ή στο 210 520 5200

Λίγα λόγια για το PRAKSIS ACCESS